top of page

Shpirti

Hildegard von Bingen / Jahr 1170


Shpirti është si një zefir që fryn mbi erëza, si bryma, që stërpik nëpër luadhe, si frymëshiu, që përtërin.

Po ashtu çurgon njeriu Mirëdashës për të tërë, që bartin lektisje. Një zefir është ai, që qyqarin ndihmon, një brymë, që të braktisurit përdëllen. Ai është si frymëshiu që mëkëmb frymësosurit dhe me dashuri i mbushullon si të panginjurit. __________________ Die Seele

Die Seele ist wie ein Wind, der über die Kräuter weht, wie der Tau, der über die Wiesen träufelt, wie die Regenluft, die wachsen macht. Desgleichen ströme der Mensch Wohlwollen aus auf alle, die da Sehnsucht tragen. Ein Wind sei er, der den Elenden hilft, ein Tau, der die Verlassenen tröstet. Er sei wie die Regenluft, die die Ermatteten aufrichtet und sie mit Liebe erfüllt wie Hungernde.

Në Shqip: Eda Zari

Foto: (c) by Eda Zari - The Church of the Holy Sepulchre / In Old City of Jerusalem


Shënime: Hildegard von Bingen, lindi ne Bermersheim vor der Höhe - Gjermani (po ashtu vendi ku u pagëzua) 1098. U shua më Bingen am Rhein - 17.09.1179. Në Kishën Katolike Romake ajo adhurohet si shenjtore e lartë dhe mësuese kishtare. Shën Bingen njihet si poete Benediktinase, abate, kompozitore dhe studiuese e gjithanshme.


(c) 2020. Eda Zari. Të gjitha të drejtat të rezervuara.

149 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page