top of page

Të dashuruarit

Rainer Maria Rilke, në Shqip Eda Zari.


Kundroni, si ata bashkazi moshohen:

Në venat e tyre gjithçka sajohet shpirt.

Trupat e tyre si boshte dridhen,

Zjarri dhe marrosja përqark u ndrin.


T´eturit, dhe ata marrin të pijnë,

Zgjohu, pa shih: ata kanë ç´të shohin.


Lërini shoqi-shoqit t´i përgjërohen,

për t´i bër ball njëri-tjetrit.𝗗𝗶𝗲 𝗟𝗶𝗲𝗯𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻

Sieh, wie sie zu einander erwachsen:

in ihren Adern wird alles Geist.

Ihre Gestalten beben wie Achsen,

um die es heiss und hinreissend kreist.


Dürstende, und sie bekommen zu trinken,

Wache, und sieh: sie bekommen zu sehn.


Lass sie ineinander sinken,

um einander zu überstehn.


(𝙍𝙖𝙞𝙣𝙚𝙧 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙖 𝙍𝙞𝙡𝙠𝙚, 1875-1926)


Burimi i fotos i panjohur!


117 views

Recent Posts

See All

留言

無法載入留言
似乎有技術問題。請重新連線或重新整理頁面。
bottom of page