top of page

Këngë nga një ishull

Nga Ingeborg Bachmann (1954). Në Shqip Eda Zari


Në iktë dikush, kapelën e mbushur

me guacka mbledhur tërë verës,

ai duhet ta flakë në det

dhe flokëtrazuar të vozisë,

tryezën që i shtroi të dashurës

së tij, në det ta zhys,

gllënjkën e verës mbetur gotës,

detit t´ja derdh,

peshkut bukën e vet ai duhet t'i zgjasë

dhe një pikë gjak në det t´nakatos,

thikën e tij duhet dallgëve mirë ta pluskojë

këpucën e tij ta fundos,

zemrën, spirancën dhe kryqin,

dhe flokëtrazuar t´lundrojë!

Mandej ai do kthehet sërisht.

Kur?

Mos pyet.

...

____________

Lieder von einer Insel


Wenn einer fortgeht, muß er den Hut

mit den Muscheln, die er sommerüber

gesammelt hat, ins Meer werfen

und fahren mit wehendem Haar,

er muß den Tisch, den er seiner Liebe

deckte, ins Meer stürzen,

er muß den Rest des Weins,

der im Glas blieb, ins Meer schütten,

er muß den Fischen sein Brot geben

und einen Tropfen Blut ins Meer mischen,

er muß sein Messer gut in die Wellen treiben

und seinen Schuh versenken,

Herz, Anker und Kreuz,

und fahren mit wehendem Haar!

Dann wird er wiederkommen.

Wann?

Frag nicht.

...


Të gjitha të drejtat të rezervuara.

19.06.2021


Piktura - vepër e piktorit francez Gustave Courbet.

1819 Ornans - 1877 La Tour de Peilz

"MEERESBUCHT MIT SEGELSCHIFFEN UNTER GEWITTERWOLKEN"

74 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page